Jen 26. 3. bomba výprodej se slevou 15-50 %

Lanolin (Cera lanae)

Lanolin je látka žluté barvy živočišného původu. Derivuje se z tuku vyprodukovaného mazovými žlázami zvířat, ze kterých se získává vlna, tuk je obsažený právě ve vlně, ze které se lanolin lisuje. Lanolin je při pokojové teplotě tuhý, taje ovšem kolem 40°C, texturou se podobá rostlinným voskům. Používá se jako pomocný emulgátor a stabilizátor.

Pokožku zvláčňuje, zjemňuje a vyhlazuje, na povrchu vytváří ochrannou vrstvu. Vlasům dodává objem a lesk, snižuje statické napětí, na pleť i vlasy tedy působí jako kondicionér. Lanolin je mírně komedogenní (ucpává póry), nedoporučuje se tak na mastnější typ pleti. Nepatří mezi alergeny a není vhodný pro vegany.

Produkty, ve kterých Lanolin (Cera lanae) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: