Lauric Acid

Kyselina laurová je hlavní mastná kyselina vyskytující se v kokosovém oleji, který jí obsahuje 45-53 %. Dále je obsažena např. v palmovém oleji, mateřském, kravském nebo kozím mléce, v másle a ve vaječných žloutcích, Kyselina laurová je snadno vstřebatelná, proto je kokosový olej tak často používaný v kulinářství, při dietách a kosmetice. Co se týče zdravotních přínosů kyseliny laurové, vykazuje prokazatelnou antibakteriální a protiplísňovou činnost. Proto se kokosový olej doporučuje konzumovat k posílení imunitního systému při herpesu, chřipce a virózách. Kyselina laurová je důležitá také při léčbě kožních onemocnění a kandidy. Podílí se také na redukci cholesterolu v krvi.

Kyselina laurová je díky svým protizánětlivým účinkům ceněná jako součást kosmetiky proti akné. Je obsažená také v mýdlech, šamponech a dalších produktech osobní hygieny. Zlepšuje konzistenci a podporuje návaznost ostatních složek. Kyselina laurová není problematická kvůli postupu výroby anebo původu, ale uvádí se možná dráždivost pro citlivou pokožku, oči a dýchací systém. Jedná se však o kyselinu laurovou v izolovaném stavu. Jako součást výrobků kosmetické péče je převážně dobře snášená. Výrobky s kyselinou laurovou jsou vhodné pro vegany.

Produkty, ve kterých Lauric Acid najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: