Lauroyl lysine

Lauroyl lysine je povrchově aktivní látka, derivát rostlinných aminokyselin. Vyrábí se ze směsi přírodní laurové mastné kyseliny (ta se získává z kokosového oleje) a aminokyselin. V kosmetice se používá jako stabilizátor kosmetických produktů, zvyšuje jejich uživatelský komfort. Pokožce a vlasům dodává pocit hebkosti a jemnosti. Přispívá k lepší struktuře kosmetických přípravků a může přispívat i k ochraně rtů před vznikem oparů.

Zůstává stabilní i při vysokých teplotách. Tvoří základ pudrů, rtěnek či očních stínů a přidává se i do produktů vlasové péče (gely, kondicionéry). Lauroyl lysine je považovaný za bezpečnou kosmetickou přísadu, nebyly u něj zjištěny žádné vedlejší účinky či kontraindikace.

Produkty, ve kterých Lauroyl lysine najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: