Lauryl Alcohol

Jedná se o krystalickou pevnou látku, případně o bezbarvou tekutinu nerozpustnou ve vodě, která se získává z mastných kyselin obsažených v kokosovém oleji. Má jemně květinové aroma a používá se zejména při výrobě čisticích produktů. V koncentrované podobě může lauryl alcohol způsobit podráždění očí nebo pokožky.

Lauryl alkohol funguje v kosmetických přípravcích jako stabilizátor emulzí a dodává jim správnou viskozitu. Pomáhá vytvářet pěnu v čisticích produktech a také jim dodává jemnou vůni. Zároveň má příznivé účinky na pokožku. Podporuje její hydrataci, zjemňuje ji a posiluje její přirozenou ochrannou mikroflóru. Kromě kosmetiky se využívá také v potravinářství, a to jako aroma, kterým dodává květinovou vůni.

Produkty, ve kterých Lauryl Alcohol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: