Levulinic acid

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Kyselina levulová, kyselina levulinová

Funkce: emolient, parfemační látka, konzervant

Kyselina levulová je organická kyselina přirozeně se vyskytující např. v rýži, papáji či pšenici. Nejčastěji se získává hydrolýzou z kukuřičného škrobu, celulózy nebo řas. Můžeme se setkat i s její sodnou solí sodium levulinate, která se získává reakcí kyseliny a anorganické báze např. hydroxidu sodného.[1]

Obě látky se chovají jako lehký konzervant, tedy stabilizují produkt a prodlužují jeho životnost. Na pleti působí jako kondicionér. Levulinic acid a sodium levulinate nemají žádný negativní vliv na zdraví.[1]

[1] https://www.cir-safety.org/sites/default/files/Levulinic.pdf


Produkty, ve kterých Levulinic acid najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: