Maltodextrin

Maltodextrin je přírodní látka, získává se ze škrobu, nejčastěji bramborového, kukuřičného nebo rýžového. Své využití nachází i v kuchyni jako sladidlo a zdroj rychlé energie. V kosmetice má funkci stabilizátoru.

Pomáhá udržovat jednotlivé složky v produktu v hladké konzistenci a celkově konzistenci stabilizuje. Částečně zlepšuje pronikání aktivních látek do pokožky a snižuje riziko podráždění pleti při používání těchto aktivních látek, jako jsou například ovocné kyseliny.

Produkty, ve kterých Maltodextrin najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: