Maltose

  • Skupina: Fajn
  • Další názvy: Maltosa, Malt sugar, Maltóza, Sladový cukr, Glucopyranosyl-D-Glucose

Maltosa je redukční disacharid, který se skládá ze 2 molekul glukosy. Maltóza je spolu s laktózou a sacharózou jedním ze 3 nejběžnějších disacharidů vyskytujících se v přírodě. Maltosa se připravuje ze škrobu a v našem těle je produkována při trávení potravin, které obsahují škrob. Je hojně využívána v potravinářství, například při pečení chleba, vaření piva anebo je používána jako přísada ke zvýšení trvanlivosti výrobků. V kosmetických přípravcích působí maltosa jako zvlhčovadlo (zvyšuje obsah vody v pokožce), produkt péče o pleť (vyživuje pokožku) a maskovací činidlo (snižuje nebo potlačuje základní vůni či chuť produktu). Obecně se nedoporučuje nanášet cukry na pokožku, pokud trpíte na akné, ekzém, růžovku nebo jiné zánětlivé kožní onemocnění. Zároveň konzumace cukrů může zhoršit kožní problémy.

Produkty, ve kterých Maltose najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: