Myrica Pubescens Fruit Wax

  • Skupina: Čistě přírodní látky
  • Další názvy: Myrica Pubescens Fruit Cera, Bayberry Fruit Wax, Myrica Cerifera Wax, Myrtle Wax, voskovník

Voskovník (Myrica pubescent) je rostlina, z jejíchž plodů se získává vosk, který slouží pro kosmetické účely. Kromě kandelilového a karnaubského vosku tak představuje další alternativu včelího vosku, která je vhodná pro vegany. Obsahuje velký poměr triglyceridu, je na dotek mastný a oproti včelímu vosku je pevnější. Má velmi světlou barvu, lehce do žluta, lehce voní a stejně jako další vosky je nerozpustný ve vodě.

V produktech slouží tento vosk jako zahušťovadlo a také působí příznivě na pokožku. Zjemňuje ji a chrání ji před dehydratací. Vytváří na ní jemný film, který ji chrání před působením škodlivých vnějších vlivů. Přidává se například do tělové, vlasové i dekorativní kosmetiky nebo do balzámů na rty. Ty krásně zvláční a zjemní, aniž by na nich zanechával pocit mastnoty. Vlasy pak krásně vyhlazuje a zanechává je hedvábně hebké na dotek.

Produkty, ve kterých Myrica Pubescens Fruit Wax najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: