Natto Gum
- Skupina: Výborné
Natto gum je polymer kyseliny gama-polyglutamové, který se získává fermentací sójových bobů pomocí bakterie Bacillus subtilis var. natto. V Japonsku jsou sójové boby fermentovány těmito bakteriemi pro získání pokrmu zvaného natto. Natto gum je čirá bezbarvá až hnědá kapalina bohatá na vitamíny a zároveň obsahuje spoustu antioxidantů, které plní funkci lapače volných radikálů.
Natto gum doplňuje pokožce užitečné mikroživiny a pomáhá, aby pleť vypadal jasnější, zdravější a mladistvější. Při použití vytváří na pokožce tenkou ochrannou vrstvu, která zabraňuje ztrátě vody z pokožky, dále zvyšuje hladinu přirozených hydratačních faktorů, tím že pokožce dodává potřebné vitaminy a aminokyseliny. Také přispívá k udržení a zlepšení strukturální integrity, snižuje transepidermální ztráty vody a zmírňuje nežádoucí imunitní reakce v pokožce. Uvádí se, že Natto gum je až 10x účinnější než kyselina hyaluronová.