Octyldodecanol

Octyldodecanol je mastný alkohol s dlouhým řetězcem získaný z rostlinných olejů. Tato čistá, bezbarvá kapalina se používá se jako emulgátor, rozpouštědlo, parfemační činidlo a změkčovadlo. Zlepšuje texturu výrobku, zahušťuje a je dobrou alternativou k silikonům a parabenům. Octyldodecanol je stabilní vůči hydrolýze a může být použit v široké škále produktů s různým pH. Zvlhčuje pokožku a vlasy, stabilizuje pleťové krémy, přidává se do make-upů, prostředků osobní hygieny a dalších kosmetických produktů. Látka je bezpečná pro lidské zdraví. U citlivých jedinců však existuje nízké riziko podráždění pleti. Je povolený v certifikované přírodní kosmetice a je vhodný pro vegany.

Produkty, ve kterých Octyldodecanol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: