Octyldodecyl stearoyl stearate

Octyldodecyl stearoyl stearate je syntetická tuková látka (odvozená z kyseliny stearové). Tato mastná kyselina se v přírodě nachází jak v živočišných, tak rostlinných tucích. Octyldodecyl stearoyl stearate je jantarově zbarvená kapalina, která se používá v přípravcích osobní péče a dekorativní kosmetice v koncentraci od 2 do 15%.

Zpomaluje dehydrataci pokožky, zjemňuje ji a vytváří ochrannou bariéru na jejím povrchu. Neproniká hluboko do pleti, výzkumy vyhodnotily tuto složku jako netoxickou, nedráždivou, nemutagenní, avšak u extrémně citlivých jedinců se může po použití přípravku, který ji obsahuje, objevit mírné kožní podráždění.

Produkty, ve kterých Octyldodecyl stearoyl stearate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: