Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Viamerine, 1,2,3-propanetriol

Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides je látka, která se nejčastěji získává ze slunečnicového oleje. Jeho technologickou úpravou, schválenou Ecocertem, jsou upravovány jednotlivé polyglyceridy, respektive jejich kyselinové složení. Výsledkem je látka velice podobná samotnému oleji, avšak stabilnější a viskóznější.

Polyglyceridy kyseliny olejové, linolové a linolenové se využívají pro své hydratační a změkčující účinky. Jsou častou složkou také anti-agingových krémů, výborně totiž vážou vodu a tím vyplňují pleť. Jejich funkcí je také stabilizace emulzí a zvyšování viskozity. Setkáme se s nimi nejčastěji v produktech dekorativní kosmetiky (rtěnky, lesky na rty, make-upy, tužky) a opalovacích krémech. V produktech na rty jsou oblíbené pro svoji schopnost zvyšovat lesk. Využívá se také jako náhražka živočišného lanolinu.

Produkty, ve kterých Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: