Palmarosa (Cymbopogon martini)

Palmarosa je jednou z vonných trav. Dorůstá do výšky 3 m, doba jejího květu spadá na srpen až září. Kvete modravě bíle a následně se její květy zbarví červeně. Její vůně připomíná geránium a růži. V současnosti se éterický olej vyrábí parovodní destilací ze suchých listů trávy, které se sklízejí před tím, než vejdou do květu. Éterický olej palmarosa se nesmí užívat vnitřně a nezředěný by mohl podráždit pokožku.

V kosmetice se palmarosa používá pro péči o suchou a zralou pokožku, ale také do krémů pro kožní choroby. Zmatňuje pleť, udržuje ji hydratovanou a má výborné hojivé účinky. Působí proti plísním. Přidává se do vlasové kosmetiky, protože omezuje vypadávání vlasů. Éterický olej palmarosa má antidepresivní účinky. Působí proti infekcím a křečím. Funguje jako stimulant oběhového a trávicího systému a zabraňuje zácpě.

Produkty, ve kterých Palmarosa (Cymbopogon martini) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: