PEG-2 Oleamine

PEG-2 Oleamine je polyethylenglykolamin kyseliny olejové. Používá se jako povrchově aktivní látka, změkčovač a emulgátor, který zlepšuje schopnosti vázat na sebe oleje a vodu. Působí jako stabilizátor výrobku. Přidává se do krémů, přípravků osobní hygieny a vlasové péče, ale také do pěn na holení. Najdeme ho i v šetrnějších, tzv. semipřírodních barvách na vlasy. Zlepšuje krémovitou konzistenci výrobku. Nemusí být vegan. Může pocházet z palmového oleje. Patří do látek ne zcela neškodných kvůli možné toxicitě pro životní prostředí, a protože může obsahovat ethylenoxid a 1,4-dioxan, které jsou spojovány se vznikem rakoviny. Může dráždit pokožku. Je stále předmětem výzkumů. Nesmí se používat na poškozené pokožce.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: