PEG-40 Sorbitan peroleate

PEG-40 Sorbitan peroleate je látka, která se získává synteticky. Z hlediska složení se jedná o estery mastných kyselin. PEG-40 sSorbitan peroleate může mít voskovitou až tekutou konzistenci a světle žlutou až jantarovou barvu. Tato sloučenina, stejně jako další PEGy může být zdraví škodlivá, a dokonce může vykazovat karcinogenní účinky.

PEG-40 Sorbitan peroleate funguje jako velmi účinný emulgátor, stabilizátor, změkčovadlo a rozpouštědlo, snižuje povrchové napětí vody a bývá součástí čisticích prostředků. Dále zvyšuje prostupnost pokožky, do které se pak snadno dostanou další škodlivé látky. Najdeme ji ve složení tělových krémů a mlék, šamponů, mýdel, produktů na holení či v zubních pastách.

Produkty, ve kterých PEG-40 Sorbitan peroleate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: