PEG-7 Glyceryl Cocoate

PEG-7 Glyceryl Cocoate je neiontový polymer, který se vyrábí esterifikací látky polyethylen glycol (PEG) a kokosového nebo palmového oleje. Je to čirá, olejovitá kapalina s charakteristickým zápachem. Je rozpustný ve vodě a alkoholech, nerozpustný v tucích. Používá se jako multifunkční prostředek, syntetický emulgátor, změkčovač, povrchově aktivní látka a kondicionér. Zlepšuje vzájemné vazby látek ve směsích. PEG-7 Glyceryl Cocoate dráždí pokožku, ničí přirozený kožní film. Látka je také problematická kvůli nebezpečnému procesu výroby, při kterém může vzniknout kontaminace látkou 1,4-dioxan a ethylene oxide. Toto jsou známé nebezpečné látky (karcinogeny a mutageny), mají silné alergické reakce a jsou brány jako toxické pro životní prostředí i člověka.

Produkty, ve kterých PEG-7 Glyceryl Cocoate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: