Phenethyl alcohol

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: fenethylalkohol

Phenethyl alcohol je organická sloučenina ve formě bezbarvé kapaliny. V přírodě se vyskytuje jako součást silic, je charakteristická příjemnou květinovou vůní. V kosmetice hraje roli konzervantu a parfemační složky. Najdeme ho jako součást make-upu, dekorativní kosmetiky pro líčení očí, ve výrobcích osobní péče, šamponech, parfémech a kolínských vodách. Fenetylalkohol je bezpečný v kosmetice a osobních přípravcích v koncentracích až do 1 %. Ve větším zastoupení vykazuje mírnou kožní a oční dráždivost. Nevykazuje nebezpečí pro plod, těhotné ani kojící ženy. Je vegan a povolený v bio kosmetice.

Produkty, ve kterých Phenethyl alcohol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: