Polyglyceryl-3-Polyricinoleate

Polyglyceryl-3 Polyricinoleate je povrchově aktivní látka neboli emulgátor, který je v potravinářství označován také jako E476. Je vyrobený z glycerolu a kyseliny ricinolejové (z ricinového oleje) a používá se v kosmetice, ve farmaceutickém i potravinářském průmyslu. Jako emulgační činidlo má na starost dobrou vazbu navzájem si odporujících látek v produktu, které by bez něho byly nesmísitelné (olej a voda), napomáhá tak i lepší roztíratelnosti přípravku. Používá se jako změkčovač pleti, zlepšuje její viskozitu, zklidňuje a udržuje ji zdravou. Pokožce poskytuje přirozenou ochranu a nenarušuje kožní film, naopak pomáhá její hydrataci. Neucpává póry a je tak vhodný i do přípravků proti akné. Není dráždivý, nevykazuje alergické reakce. Je povolený v přírodní kosmetice.

Produkty, ve kterých Polyglyceryl-3-Polyricinoleate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: