Polyglyceryl-5 Oleate

Polyglyceryl-5-oleate je destilovaný ester triglycerolu na bázi rostlinné kyseliny olejové. Vyskytuje se ve formě jantarově zbarvené tekutiny, je rozpustný ve vodě, nemá výrazný zápach. Získává se z přirozeně se vyskytujících olejů a tuků, v přírodní kosmetice nejčastěji z palmového, řepkového nebo olivového oleje. Používá se jako alternativa k polyethylenglykolu (PEG) a triethanolaminu (TEA). Je to vynikající, jemný emulgátor, který zlepšuje vazbu vody a oleje ve výrobku a podporuje jeho dobrou texturu, také napomáhá stabilizaci produktu a funguje jako povrchově aktivní látka. Polyglyceryl-5-oleate změkčuje pokožku. Je schválený pro použití v certifikované přírodní kosmetice, je vhodný pro vegany, obvykle bývá velmi dobře snášený bez kožních reakcí.

Produkty, ve kterých Polyglyceryl-5 Oleate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: