Potassium cetyl phosphate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Cetyl fosfát draselný

Potassium cetyl phosphate je draselná sůl směsi esterů kyseliny fosforečné a cetylalkoholu (multifunkčního mastného alkoholu). Tato povrchově aktivní látka se v kosmetice používá jako tenzid (čisticí prostředek) a emulgační činidlo, to znamená, že zmenšuje povrchové napětí a umožňuje tvoření emulzí.

Najdeme ji v různých kosmetických přípravcích např. šamponech, pleťových čisticích prostředcích, v produktech ochrany proti slunečnímu záření apod. Ačkoli cetylalkohol může dráždit citlivou kůži, je potassium cetyl phosphate považován za bezpečnou složku bez negativních a vedlejších účinků.

Produkty, ve kterých Potassium cetyl phosphate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: