Potassium Palmate

Potassium palmate je draselnou solí kyseliny palmitové. Používá se pří výrobě mýdel tuhých i tekutých, šamponů a sprchových gelů. Kromě toho, že funguje jako tenzid, slouží také jako emulgátor (spojuje vodu a tukovou složku) a pomáhá produktům dodat tu správnou viskozitu. Odstraňuje z pokožky nečistoty a zároveň má hydratační účinky. V čisté, koncentrované podobě způsobuje potassium palmate podráždění pokožky a očí, jinak se ovšem považuje za bezpečnou látku.

Produkty, ve kterých Potassium Palmate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: