Potassium sorbate

Funkce: konzervační látka

Potassium sorbate je draselná sůl kyseliny sorbové. Má formu bílého krystalického prášku/bílých granulek/bílých pelet. Funguje jako konzervační přísada, která je povolená v přírodní a BIO kosmetice.

Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání produkt před bakteriemi. Prodlužuje trvanlivost produktu. Sorbát draselný obykle nevykazuje žádné dráždivé účinky. Povolená nejvyšší koncentrace kyseliny sorbové a její draselné soli (= sorbát draselný) ve finálním kosmetickém přípravku je 0,6 % [1].

​[1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1223&from=CS


Produkty, ve kterých Potassium sorbate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: