Pufovaná rýže

  • Skupina: Výborné
  • Další názvy: Puffed rice

Pufovaná rýže se tradičně vyrábí suchým pražením bílé rýže v peci naplněné pískem. Působením páry a vysokého tlaku dochází ke tří až čtyřnásobnému zvětšení objemu zrna.  Rýže se může také pufovat pečením nebo pražením za vysokých teplot, což vede k podobnému výsledku. Prodává se jako nízkokalorická pochutina se snadnou stravitelností, která může být součástí snídaňových cereálií, tyčinek, dezertů či pečiva. V Indii se tradičně pufovaná rýže používá k výrobě občerstvení jako je Jhalmuri, Bhelpuri a slaných občerstvení. Používá se také při hinduistickém uctívání anebo jako alternativa návnad na ryby. 

Produkty, ve kterých Pufovaná rýže najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: