Rhamnose

  • Skupina: Deriváty přírodních látek
  • Další názvy: 6-deoxy-monohydrate l-manosse, 6-deoxy-l-mannose, Isodulcitol, l-mannose, Monohydrate l-manose, l-rhamnose monohydrate, Mannomethylose

Jedná se o poměrně vzácný deoxy-cukr, který se přirozeně vyskytuje v mořské řase Ulva armoricana, řešetláku, škumpě, stříbrné bříze nebo unkárii. Používá se jako emulgátor, zlepšuje vzájemnou vazbu složek ve výrobku (olej a voda), stabilizuje produkt, také může fungovat jako parfemační činidlo. Působí jako aktivní látka, která pomáhá snižovat povrchové napětí některých kapalin, zlepšuje strukturu výrobku. Podporuje stimulaci kolagenu i elastinu v kůži a obnovu kožních buněk. Má protizánětlivé vlastnosti, které uklidňují pokožku a zpomalují stárnutí, uklidňuje podrážděnou pleť. Rhamnose má na pokožku ochranný efekt. Je povolená v certifikované bio kosmetice a neprokazuje alergickou dráždivost.

Produkty, ve kterých Rhamnose najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: