Sclerotium Gum

Sclerotinum gum je látka rostlinného původu s gelovitou texturou, je bezbarvá a průhledná. Jedná se o polysacharid, který vzniká fermentací. V kosmetice se používá především jako zahušťovadlo a stabilizátor a najdeme ji v pleťových, tělových či vlasových produktech. Těm dodává správnou viskozitu a také pomáhá chránit barevné pigmenty před oddělováním. U této kosmetické složky nebyly prokázány žádné nežádoucí účinky. Naopak působí velmi příznivě. Má vyhlazující, zjemňující a změkčující účinky, podporuje hydrataci a pružnost pleti i vlasů.

Produkty, ve kterých Sclerotium Gum najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: