Shikakai

Acacia concinna neboli shikakai je indický strom. Pro kosmetické účely se používají jeho lusky, a to ve formě mletého prášku, který má hnědou barvu. Obsahuje přirozeně se vyskytující saponiny, díky kterým vlasy šetrně čistí. Díky obsaženým saponinům také zajišťuje pěnicí schopnosti přípravku. Slouží tedy jako jemný šampon, současně však zastoupí i roli kondicionéru. Shikakai prášek je považovaný za bezpečnou kosmetickou složku, pokožku nedráždí, neměl by se však dostat do styku s oční sliznicí a dýchacími cestami.

Tím, že má shikakai nižší pH, nijak nenarušuje jak přirozenou mikroflóru pokožky, tak ani její ochranu. Naopak je vhodný i pro dehydratovanou pokožku, působí proti lupům a zklidňuje svědění. Posiluje vlasové kořínky, a tím celkový růst vlasů. Podporuje jejich objem, lesk a poddajnost, krásně je vyhladí a usnadní jejich rozčesávání. Shakakai se také hodí do kombinací s dalšími indickými prášky, jako třeba amla nebo cassia, které se svými účinky výborně doplňují a podporují.

Produkty, ve kterých Shikakai najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: