Sodium Anisate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Sodium 4-methoxybenzoate, 4-Methoxybenzoic acid sodium salt

Sodium anisate je sodná sůl kyseliny anýzové, která je odvozována z fenyklu nebo bazalky. Přídomek anisate má kvůli tomu, že má jemnou anýzovou vůni, ale z anýzu nemusí nutně pocházet. Má nespočet výhod, působí proti mikrobiálnímu množení, zabraňuje vzniku choroboplodných zárodků, proto je oblíbenou součástí přírodní kosmetiky. Používá se jako vonná látka a zároveň konzervant.

Její další výhodou na kosmetickém poli je to, že udržuje vyrovnané pH pokožky a uklidňuje pleť, která je náchylná k podráždění. Je vhodná při projevech akné, umí hloubkově čistit kůži, napomáhá dobrému stavu vlasů (fenykl je bohatý na vitaminy A a C, které prospívají vlasové pokožce). Kyselina anýzová má schopnost zmírňovat celulitidu. Pro své stahující účinky je hojně využívána v anti-age řadách. Dosavadní výzkumy ji uvádí jako nedráždivou a bezpečnou pro zdraví, proto může být používána v přírodní kosmetice. Nezpůsobuje hromadění toxinů v těle (naopak je z těla vyplavuje), ani nepoškozuje pokožku.

Produkty, ve kterých Sodium Anisate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: