Sodium Cetearyl Sulfate

  • Skupina: Deriváty přírodních látek
  • Další názvy: Cetearyl sulfát sodný, Sodium cetostearyl sulfate, Sodium cetyl/stearyl sulfate, Dehydag wax E

Další názvy: Cetearyl sulfát sodný, Sodium cetostearyl sulfate, Sodium cetyl/stearyl sulfate, Dehydag wax E Cetearyl sulfát sodný je sodná sůl, směs cetyl sulfátu a stearyl sulfátu. Vyskytuje se jako bílý až slabě žlutý prášek. V kosmetice se používá jako povrchově aktivní činidlo (pěnidlo) a emulgátor ve výrobcích pro péči o vlasy a osobní hygienu. Váže na sebe jinak nesmísitelné složky, jako je olej a voda. Také snižuje povrchové napětí a podporuje rovnoměrné rozložení složek v přípravku. Jemně čistí pokožku. Působí jako změkčující a zjemňující činidlo, které nevysušuje kůži. Při dodržení nízkých koncentrací je Sodium Cetearyl Sulfate braný jako bezpečná kosmetická složka. Je schválený pro certifikovanou přírodní kosmetiku.

Produkty, ve kterých Sodium Cetearyl Sulfate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: