Sodium Hydroxide

  • Skupina: Přijatelné
  • Další názvy: louh sodný, hydroxid sodný, natron

Funkce: úprava pH produktu

Sodium Hydroxide - hydroxid sodný je silně zásaditá anorganická sloučenina. Hydroxid sodný má velice široké použití v chemickém průmyslu (výroba mýdel a dalších povrchově aktivních látek), v textilním průmyslu, v průmyslu celulózy a papíru, ve vodárenství při úpravách pitné vody. V potravinářském průmyslu se užívá při zpracování tuků a olejů, ale také jako dezinfekční činidlo pro vymývání strojů. V domácnostech se dá užít při čištění odpadních potrubí a při praní.

V kosmetických přípravcích jej můžeme najít např. v šamponech, mýdlech, sprchových gelech, krémech nebo také v lacích na nehty. Používá se zejména k úpravě pH produktu. V kosmetickém průmyslu se používá velmi nízká koncentrace.

Produkty, ve kterých Sodium Hydroxide najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: