Sodium Lauroyl Lactylate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Lauroyl laktylát sodný

Sodium Lauroyl Lactylate je pevná bílá látka rozpustná ve vodě. Z kokosového a palmového oleje se destilací horkou vodou získává kyselina laurová. Ta se esterifikuje kyselinou mléčnou. Po neutralizaci se sodou vzniká sodná sůl lauroyl laktylát, což je povrchově aktivní látka. Používá se jako emulgační činidlo v kapalných a krémových emulzích.

Sodium Lauroyl Lactylate poskytuje výbornou hydrataci pokožky a hladký pocit při aplikaci. Zlepšuje uvolňování vůně a průchod aktivních látek do pokožky. Proto by měl být použit pouze tehdy, pokud jsou průvodní složky ve výrobku považovány za bezpečné a netoxické. Má antimikrobiální účinky a využívá se též jako pěnidlo. Nemá negativní účinky na lidské zdraví ani životní prostředí. Je povolen i pro použití v potravinářství.

Produkty, ve kterých Sodium Lauroyl Lactylate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: