Sodium Lauroyl Sarcosinate

Sodium lauroyl sarcosinate je solí lauroyl sarcosinátu a získává se z mastných kyselin (odvozených z kokosového oleje) a syntetických aminokyselin. Má lehce smetanovou barvu a je rozpustný ve vodě. Jedná se o anionaktivní tenzid, který pomáhá v kosmetických produktech tvořit a stabilizovat pěnu, jež odstraňuje z pokožky mastnotu, aniž by narušoval její přirozené pH. Dále má také antistatické účinky a emulgační účinky a pomáhá výrobkům dodávat správnou konzistenci. V přiměřeném množství nemá negativní účinky na lidské zdraví ani není toxický pro životní prostředí.

Sodium lauroyl sarcosinate je vhodný i pro mastnou pleť, kterou nijak nedráždí ani zbytečně nevysušuje. Najdeme ho ve složení šamponů, pěn do koupele, odličovačů nebo přípravků na holení. Pomáhá zlepšovat stav chemicky poškozených vlasů, dodává jim poddajnost, pružnost a lesk. Pokožku pak zanechává krásně jemnou na dotek.

Produkty, ve kterých Sodium Lauroyl Sarcosinate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: