Sodium Lauryl Sulfoacetate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: lauryl sulfoacetát sodný, Dodecyl sodium sulfoacetate, Dodecyl ester, S-sodium salt, SLSA

Sodium lauryl sulfoacetate je mírný tenzid, který splňuje podmínky pro výrobu přírodní kosmetiky (je schválen i Ecocertem). Bývá získáván buď z kokosového, nebo palmového oleje. Jedná se o organickou sůl, má formu vloček, případně jemného prášku, bílou barvu a příjemně nasládlou vůni. Tato povrchově aktivní látka rozpustná ve vodě tvoří jemnou pěnu, jež pomáhá z pokožky i vlasů odstraňovat nadbytečný maz a nečistoty, aniž by ji zbytečně dráždila nebo vysušovala. Používá se i v dětských produktech. Ve velkých koncentracích může SLSA dráždit pokožku, ale vzhledem k tomu, že se řadí mezi opravdu šetrné tenzidy, jsou tyto případy vzácné. Najdeme ho ve složení vlasových šamponů, sprchových gelů, pěn a gelů určených k odličování a čištění pleti nebo třeba kuliček do koupele.

Produkty, ve kterých Sodium Lauryl Sulfoacetate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: