Sodium Methyl Cocoyl Taurate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Sodium N-Coconut Acid-N-Methyl Taurate Aqueous

Sodium methyl cocoyl taurate je šetrný tenzid vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Jedná se o sodnou sůl, která se získává z kokosového oleje. Má našedlou barvu, lehké tukové aroma a pevnou formu podobnou vosku, který se dále drtí na drobný prášek. Výzkumy zatím neprokázaly, že by tato látka jakkoliv dráždila pokožku a další orgány nebo měla negativní dopady na životní prostředí.

V kosmetických produktech slouží Sodium methyl cocoyl taurate jako mírný tenzid, který tvoří jemnou krémovou pěnu. Má výborné mycí a čisticí schopnosti a současně nijak nenarušuje hydrolipidový film pleti. Naopak podporuje její hydrataci. Kromě toho slouží jako emulgátor (umožňuje spojení vody a oleje) a zahušťovadlo. Přidává se to šamponů, pleťové čisticí kosmetiky, zubních past či mýdel. V šamponech mimo jiné slouží také jako alternativa silikonů, protože pomáhá posilovat a vyhlazovat vlasy a dodává jim lesk.

Produkty, ve kterých Sodium Methyl Cocoyl Taurate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: