Sodium Palmate

Sodium palmate vzniká při procesu zmýdelnění palmového oleje. Je to povrchově aktivní látka, má tedy čistící schopnosti, zároveň funguje jako emulgační činidlo (pomáhá vodě a oleji se na sebe lépe navázat), tím zvyšuje čistící účinky. Uplatnění nachází i jako silné pěnidlo. Hrajetak často klíčovou složku v mýdlech, šampónech a sprchových gelech. Sodium Palmate je šetrný k pokožce a nevykazuje žádné stopy dráždivosti. V certifikované přírodní kosmetice se při jeho používání dbá na to, aby palmový olej, z kterého je vyráběn, pocházel z ekologicky šetrných plantáží a při jeho odběru se dodržovaly zásady Fair Trade. V rozhodnutí o jeho používání či nepoužívání se jedná spíše o etickou rovinu (vypalování pralesů, zabíjení zvířat).

Produkty, ve kterých Sodium Palmate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: