Sodium tartrate

Sodium tartrate neboli Vinan sodný je bílá krystalická látka, která se získává z kyseliny vinné. Ta se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce, zejména v hroznech, banánech a citrusech. Přidává se do pečiva jako antioxidant a zvýrazňovač kyselé chuti (např. želé, margaríny). Vinan sodný se přirozeně získává při procesu výroby vína. Aby vznikla látka Sodium tartrate, musí se smíchat kyselina vinná spolu hydrogenuhličitanem sodným. Vinan sodný je v potravinářství znám pod názvem E 335. V kosmetice se Sodium tartrate používá jako emulgátor, stabilizátor a regulátor pH, působí jako antioxidant.

Kyselina vinná, z které se Sodium tartrate získává, se řadí mezi tzv. AHA kyseliny, které jsou nedílnou součástí výrobků péče o pleť a tělo. Zlepšuje tvorbu kolagenu, napomáhá přirozenému procesu odlupování starých kožních buněk a vyhlazuje jemné vrásky. Sodium tartrate je látka, která je brána jako bezpečná pro lidské zdraví, neprojevují se u ní špatné vedlejší účinky.

Produkty, ve kterých Sodium tartrate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: