Sucrose Benzoate

Sucrose Benzoate je disacharidový ester. Vyskytuje se ve formě bílého, krystalického prášku. Prakticky jej lze svými vlastnostmi přirovnat k pryskyřicím. Je rozpustný v ethylacetátu, acetonu, formaldehydu. Používá se v lakýrenském průmyslu jako součást barev, v obalové technice jako lepidlo na potravinové fólie. V kosmetice funguje jako filmotvorné činidlo a plastifikátor hlavně v lacích na nehty. Zlepšuje jas, přilnavost a odolnost proti vodě a oděru, činí vrstvu laku tvrdší, pomáhá ve výrobku lépe rozptýlit pigmenty. Může se také vyskytovat v lesklých rtěnkách. Má vynikající UV a tepelnou stabilitu, je velmi dobře kompatibilní s dalšími přídavnými látkami. Vyznačuje se odolností proti slabě kyselým podmínkám. Nahrazuje formaldehydovou a sylfonamidovou pryskyřici, které jsou zdravotně více problematické. Sucrose Benzoate je považován za látku, která je bezpečná, netoxická, v ojedinělých případech může u velmi citlivých jedinců způsobit mírné podráždění očí.

Produkty, ve kterých Sucrose Benzoate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: