Sucrose cocoate

Sucrose cocoate je cukerná sloučenina ze sacharózy a mastných kyselin pocházejících z kokosového oleje. Má podobu tuhé kapaliny bledě žluté barvy. Tato povrchově aktivní látka se v kosmetice používá jako jemný emulgátor a zahušťovadlo. Může zvýšit hustotu pěny kosmetických přípravků a pro své zahušťovací vlastnosti je ideální látkou do pěnových či gelových přípravků na pokožku. Funguje také jako změkčovadlo. Absorbuje vodu, pomáhá udržet či vyrovnat hladinu vlhkosti v pokožce a má také antistatický účinek. Pokožku nedráždí a je povolenou složkou přírodní kosmetiky.

Produkty, ve kterých Sucrose cocoate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: