Sucrose Palmitate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Palmitát sacharózy

Funkce: surfaktant, emulgátor, emolient, čisticí a kondicionační účinky

Sucrose Palmitate je cukerný ester ze sacharózy a mastných kyselin pocházejících nejčastěji z rostlinných olejů - kokosového/palmového. Řadí se mezi neionické povrchově aktivní látky. Používá se jako jemný emulgátor, zlepšuje strukturu výrobků a působí jako povrchově aktivní látka. Má dobré čisticí schopnosti. Tato povrchově aktivní látka je biologicky odbouratelná, je povolená v certifikované přírodní a BIO kosmetice.

Sucrose Palmitate nejčastěji najdete v šamponech, sprchových gelech, koupelových pěnách, dekorativní kosmetice či mýdlech na ruce.

Produkty, ve kterých Sucrose Palmitate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: