Tin oxide (CI 77861)

Oxid cínatý je anorganický oxid, který se přirozeně vyskytuje v minerální formě. Může vzniknout i žíháním cínu, oxidací roztaveného kovu s vysokým obsahem cínu. Má formu bílého či špinavě bílého prášku. Používá se v keramice k zakalování glazur při oxidaci. Vytváří neprůhledné glazury při vyšších teplotách. V kosmetice se používá jako nosič pro barevné pigmenty a k zakalení (zneprůhlednění) přípravku. Má abrazivní funkci a reguluje viskozitu kosmetických přípravků. S pokožkou je velmi kompatibilní. Najdeme jej především v dekorativní kosmetice (v očních stínech, rtěnkách, lacích na nehty apod.)

Produkty, ve kterých Tin oxide (CI 77861) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: