Tocopherol (Vitamin E)

Tocopherol spadá do přirozeně se vyskytujících antioxidantů označovaných jako vitamin E. Do kosmetických přípravků se používají převážně dva druhy vitaminu E- tocopherol (přirozeně se vyskytující např. v oleji z pšeničných klíčků) a tocopheryl acetate (syntetický vitamin E). Ve složení narazíme i na d-alpha tocopherol, který je přírodního původu a je nejlépe vstřebatelný. Všechny vitaminy E fungují jako antioxidanty a zabraňují žluknutí olejů a másel. Vitamin E je životně důležitý pro lidské tělo.

Tocopheryl acetate se vytváří uměle, je stabilnější a prodlužuje životnost produktu o něco více než přírodní tocopherol. Pro pokožku je ovšem hůře vstřebatelný. Tocopherol vzniká vakuovou separací z rostlinných olejů a velmi dobře se vstřebává do pokožky. Oba vitaminy E jsou silnými antioxidanty, bojují proti působení volných radikálů, zabraňují předčasnému stárnutí (pigmentové skvrny, vrásky, ztráta pevnosti a pružnosti) a zpomalují šupinatění pokožky. V kosmetických přípravcích fungují jako konzervanty.

Produkty, ve kterých Tocopherol (Vitamin E) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: