Wheat amino acids
- Skupina: Výborné
- Další názvy: Pšeničné aminokyseliny, hydrolyzovaný pšeničný protein
Pšeničné aminokyseliny jsou směsí aminokyselin, které jsou odvozeny z pšeničného proteinu. Pšeničný protein prochází procesem hydrolýzy, tj. reakcí proteinů s vodou a rozbitím polypeptidového řetězce za vzniku menších fragmentů aminokyselin. Jedná se o jantarově zbarvenou kapalinu. Nejčastěji se používá v produktech pro péči o vlasy jako kondicionér, ale také se vyskytuje v produktech péče o pleť, kde má pravděpodobně hydratační schopnost. Aminokyseliny mají menší velikost ve srovnání s proteinem, a proto se snadno vstřebávají do vlasových stvolů. Hydrolyzovaný pšeničný protein také zvyšuje pružnost a elasticitu vlasů. Zadržuje vodu ve vlasech ve zvýšené míře a hydratuje a upravuje suché a lámavé vlasy. Zlepšuje lesk vlasů, objem, jejich poddajnost, odstraňuje roztřepené konečky a vytváří na pokožce ochranný a hydratační film. Zvyšují pevnost pokožky a pomáhají vytvářet film, který zadržuje vlhkost a dodává pokožce jas. Zabraňuje vysoušení pokožky a redukuje výskyt vrásek. Pšeničné aminokyseliny jsou považovány za bezpečné při použití na pokožku i na vlasy.