Yeast Polypeptides
- Skupina: Fajn
- Další názvy: Kvasinkové polypeptidy
Yeast Polypeptides, neboli kvasinkové polypeptidy jsou v kosmetice využívány stále častěji. Kvasinky existují v několika podobách, například pekařské kvasnice nebo kvasnice pivovarské. Stejně tak existují i různé typy polypeptidů získaných z těchto kvasinek, a to buď přímo z kvasnicových extraktů, nebo prostřednictvím fermentačních procesů. Kvasinky obsahují mnoho minerálů, z nichž některé jsou ve stravě nedostatečně zastoupeny. Jsou například důležitým zdrojem vitaminů B. Mezi nimi B1, B2, B12, B5 nebo B6.
Polypeptidy podporují růst kolagenu v kůži a zvyšují produkci elastinu. Kvasinkové polypeptidy zjemňují vrásky a rozjasňují pokožku také tím, že mají vlastnost udržovat v pleti vlhkost. Aminokyseliny tvořící tyto polypeptidy poskytují pokožce jas. Zároveň působí jako antioxidanty, pokožka je pružnější a světlejší a navíc působí protizánětlivě.Kvasinkové polypeptidy jsou do kosmetiky integrovány především pro již zmíněnou zvlhčující schopnost a podporu tvorby kolagenu a elastinu.