Žakaranda (Jacaranda)

Žakaranda je subtropický strom z rodu trubačovitých. Dorůstá výšky od 5 do 15 metrů, původem je z Argentiny a Brazílie a lze jej vypěstovat i u nás. Žakaranda má modré až světle fialové náprstkovité květy, které nádherně voní. Kvete od května mnohdy až do začátku podzimu. Extrakty z Jacarandy se skvěle hodí do květových esencí nebo v péči o pleť, jelikož jsou jejich výtažky skvělým antioxidantem a kondicionérem pro pokožku. Mají protizánětlivé a hydratační účinky. Kůra a kořeny se používají při léčbě syfilis. Dřevo je světlé a měkké, tedy je vhodné pro výrobu drobných předmětů, jako jsou rukojeti a řezbářské nástroje.

Produkty, ve kterých Žakaranda (Jacaranda) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: