Zinc ricinoleate

Zinc ricinoleate je zinkovou solí kyseliny ricinoleové, která se získává z ricinového oleje. Tato látka je nerozpustná ve vodě, a naopak je rozpustná v tucích za teploty kolem 70 °C. Její pH se uvádí kolem 6,6. Není toxická ani zdraví nebezpečná. Naopak má příznivé účinky na lidský organismus. Pouze ve formě aerosolu může dráždit dýchací systém. Na pokožku tato látka působí deodoračně, má zklidňující účinky a nenarušuje její přirozenou mikroflóru. Bývá součástí deodorantů či antiperspirantů, a to jak těch tekutých či krémových s kuličkovým aplikátorem, tak tuhých. Pomáhá absorbovat nepříjemný pach potu, a to díky tomu, že brání rozkladu bakterií.

Produkty, ve kterých Zinc ricinoleate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: