Amyl Cinnamyl Alcohol

Amyl Cinnamyl Alcohol je syntetická látka, bezbarvá až jemně žlutá čirá tekutina, která voní po ovoci. Někdy se přirovnává ke směsi skořice a jasmínu. Je rozpustná v alkoholu, nerozpustná ve vodě. V potravinářství se používá jako ochucovadlo (cukrovinky, čaje) a v kosmetice jako vonný komponent.

Amyl Cinnamyl Alcohol najdeme v parfémech, produktech péče o tělo, čističích, dekorativní kosmetice, jako součást peelingů, tělových gelů a krémů. Amyl Cinnamyl Alcohol je senzibilátor, jehož přítomnost musí být uvedena na obalu, pokud přesahuje povolenou maximální koncentraci. Může být příčinou kožní dermatitidy a dráždit oči. Je toxický pro vodní živočichy.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: