Arachidyl Glucoside

Arachidyl Glucoside je produkt získaný kondenzací Arachidyl alkoholu a glukózy. Může být vyrobený čistě synteticky anebo z rostlinných druhů glukózy. Je k dostání ve formě bílých vloček, jejichž teplota tání je 65 °C. Používá se v kosmetice jako povrchově aktivní látka, zlepšuje strukturu výrobku, zvlhčuje, funguje jako fungicid a emulgátor. Podporuje vzájemnou návaznost látek, pomáhá vytvářet pěnu, čistí. Přidává se do výrobků osobní hygieny, vlasové péče (včetně barev na vlasy) a tělových a pleťových mlék a krémů. Arachidyl Glucoside je vhodný jako přídavná látka i do veganské kosmetiky. Je braný jako dobře snášená a zdraví neohrožující látka. Může se proto používat i do výrobků pro velmi jemnou a citlivou pokožku, bývá součástí dětské kosmetiky. Používá se v koncentraci mezi 2-5 % v celkovém objemu produktu.

Produkty, ve kterých Arachidyl Glucoside najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: