Dehydroacetic acid

Dehydroacetic acid se sice přirozeně vyskytuje v květech některých rostlin (Solandra nitida a Solandra grandiflora), v kosmetice se ovšem používá synteticky vyrobený. Funguje především jako konzervant (prodlužuje tedy trvanlivost produktu a chrání ho před zkázou a znehodnocením vnějšími vlivy).

Je také antimikrobiální (ničí i zabraňuje množení mikroorganismů), fungicidní (zabíjí parazitní houby a plísně) a baktericidní (ničí bakterie). Pro pokožku je kyselina dehydrooctová naprosto bezpečná i při dlouhodobém používání, neboť patří mezi nejbezpečnější konzervanty v kosmetice.

Produkty, ve kterých Dehydroacetic acid najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: