Ethyl Tosylamide

Ethyl Tosylamide je směs izomerů aromatických amidů (toluenu a ethansulfonamidu). Jedná se o vysoce viskózní jantarovou, ve vodě nerozpustnou tekutinu. Používá se především jako plastifikátor a filmotvorná látka v lacích na nehty. Napomáhá lepší pružnosti vytvořeného filmu. Podporuje odolnost a stálost syntetických polymerů, zvyšuje jejich trvanlivost, přilnavost laku k nehtu. Brání rychlému opotřebení barvy v návaznosti na běžné vlivy, které ji mohou mechanicky poškodit. Dále slouží Ethyl Tosylamide jako změkčovač. I když se nepovažuje za extra nebezpečný, může způsobit podráždění kůže, očí a dýchacích cest. Ethyl Tosylamide je řazen do kategorie sulfoamidů (podskupina antibiotik), a je proto diskutován ohledně používání v kosmetickém průmyslu kvůli možnému způsobování antibiotické rezistence.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: