Lauryl pyrrolidone

Lauryl pyrrolidone se řadí do skupiny tenzidů a povrchově aktivních látek. Přidává se do kosmetiky, aby se zlepšil její čisticí a pěnící schopnosti. Působí jako emulgátor, kondicionér a pěnový stabilizátor. Pomáhá na sebe lépe navazovat vodní a olejové složky v kosmetice, napomáhá lepšímu rozložení parfemace ve výrobku, rozpouští hydrofobní látky. Bývá součástí tělové a vlasové péče, najdeme ho hlavně ve sprchových gelech a šamponech, dále také v dezinfekci rukou nebo lacích na vlasy. Lauryl pyrrolidone zvlhčuje pokožku a odstraňuje nečistoty z jejího povrchu. Dobře se oplachuje. Je brán jako nedráždivý a nevykazuje nebezpečí vůči lidskému zdraví. Lauryl pyrrolidone může pocházet z palmového oleje, látka je to ale syntetická.

Produkty, ve kterých Lauryl pyrrolidone najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: