Neomycin sulfate

  • Skupina: Nepřijatelné
  • Další názvy: Framycetin, Biosol, Neloate, Nivemycin, Fradiomycin, Pimavecort, Neomas, Sofra-Tulle, Mycifradin sulphate, Neomin, Soframycin, Myacyne, Neomycin undecylenate, Vonamycin Powder V, Mycifradin, Neomixr 325, neomixr AG 325

Neomycin sulfate je sůl neomycinu, bílá, krystalická látka. Neomycin je aminoglykosidové antibakteriální činidlo, není ale účinný proti plísním. Používá se v lékařství a farmaceutické kosmetice jako součást mastí pro léčbu kožních, ušních a nosních infekcí i vnitřně při zánětech střev, slouží také k léčbě popálenin, při onemocnění jater. Přidává se v nízké koncentraci jako konzervant do určitých typů vakcín (proti vzteklině, spalničkám) a bývá využíván jako součást vaginálních čípků a různých léčivých pudrů. Může se ojediněle vyskytnout jako součást kosmetiky, kde hraje roli konzervantu. Bývá součástí dentální péče, přidává se do specifických druhů krémů, deodorantů, mýdel. Je jedním z nejpoužívanějších dermatologických antibiotik. Je to látka, která vyvolává kožní alergie, kontaktní dermatitidu, svědění kůže. Způsobuje poškození ledvin, vyvolává astmatické záchvaty a dýchací obtíže.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: